Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is er voor jou als je extra begeleiding nodig hebt bij het organiseren, plannen en structureren van je huiswerk. Door het aanleren van snelle en effectieve studievaardigheden die bij jou passen, kun je zelfstandig en met succes je school vervolgen.

Als je je aanmeldt voor huiswerkbegeleiding volgt er een intakegesprek, waarin we samen met jou kijken welke kwaliteiten je al hebt en aan welke vaardigheden je nog wilt werken. Naar aanleiding van het gesprek stellen we een begeleidingsplan op.

Op de boerderij in een rustige omgeving in kleine groepjes (max. 6 p.), sta jij centraal. Doel van de begeleiding is dat je leert zelf je huiswerk te maken. Het aanleren van studievaardigheden en toetsvoorbereiding kan individueel plaatsvinden. Hierbij maken we gebruik van de methodiek Teken je gesprek van Adinda de Vreede. In blokken van 2 à 3 uur per keer zal gedurende 10 weken de huiswerkbegeleiding aangeboden worden. Afhankelijk van de vraag kan dat twee of drie keer per week.

Na 10 weken volgt een evaluatiegesprek om te kijken hoe ver je gekomen bent en wat je nog wilt bereiken, met of zonder begeleiding. Doel is dat jij weer gemotiveerd en met plezier je school kunt doorlopen en afronden. Voor een optimale begeleiding is het belangrijk dat we goed samenwerken met je ouders/verzorgers en de school die jij bezoekt. Het is belangrijk dat er een vertrouwensband ontstaat. Huiswerkbegeleiding is bedoeld voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs.


Praktijk De Ezelsbrug | Terhornseweg 1 | 9914 TC Zeerijp | 0596-568320
info@deezelsbrug.nl | KvK 70553319

Huiswerk

Huiswerk moeilijk of makkelijk
maar dat hangt van je zelf af.
Huiswerk is soms wetenschappelijk,
en soms wordt je bekaf

Huiswerk een hele bult,
maar dan helpt iemand je.
Huiswerk vraagt soms veel geduld,
en dan heb je het af en zeg je "lekker puh".

Huiswerk met verbetering,
en dat het iets minder gaat.
Huiswerk met veel bewondering,
dan haal je je certifikaat.

Huiswerk met vragen,
taal rekenen en de rest.
Huiswerk om je uit te dagen
uiteindelijk wordt je getest.

Huiswerk altijd wel iets,
soms veel, soms weinig.
Huiswerk soms niets,
maar het is altijd geinig.

Joanne Reurink